Waarom je in de winter de wasdroger moet gebruiken.

Je wilt in de winter eigenlijk voorkomen dat je constant de natte was binnen aan een wasrekje hangt. Dit heeft namelijk nadelen waar de meeste mensen niet bij stil staan maar die toch zeker echt zijn. Lees dit bericht om je te laten informeren over de potentiële gevaren van de was binnen drogen.

Vocht in de lucht

Mensen realiseren het vaak niet maar in het wasgoed wat uit de wasmachine komt zit 2 liter extra water. De hoeveelheid water is afhankelijk van een aantal factoren. Heb je er handdoeken in gedaan of bikini’s – Zat de wasmachine wel vol of was dit niet het geval – Hoeveel toeren heeft de wasmachine gecentrifugeerd – Hoe lang zit de was er al in.

Dit zijn enkele factoren van het geheel die bepalen hoeveel vocht er in je wasgoed zit. Nu denk je, wat maakt het uit hoeveel water er in mijn was goed zit. Dit is volledig logisch maar het heeft echter wel invloed op je omgeving en misschien zelfs je gezondheid.

Als kleding binnen opgehangen word verdwijnt het vocht in de lucht. Een vochtige lucht in huis hebben heeft enkele erg nadelige effecten. Schimmelplekken op de muur en huisstofmijt zijn allebei dingen die voorkomen uit een vochtige lucht hebben.

  1. Schimmelplekken op de muur

Schimmelplekken zijn vaak in huizen te vinden. Vaak zijn ze zeker in de badkamer te vinden. Het is vaak in de badkamer goed te zien hoeveel mensen schoonmaken. Schimmelplekken zijn lelijk en erg ongezond. Als je ze in je huis hebt zal je ervoor moeten zorgen dat deze verdwijnen. Een mogelijk die veel gebruikt word om schimmel te verwijderen is soda. Breng dit aan op de schimmel op de muur en als het goed is kan je het er zo afvegen. Soms kan het zijn dat de schimmel hier niet van weg gaat. Om dan de schimmel te verwijderen zal je wat bleek moeten gebruiken. Let hier wel goed mee op, bleek kan namelijk snel voor verkleuringen zorgen.

  1. Huisstofmijt in je huis

Een tweede erg vervelende bijzaak van het ophangen van je nat wasgoed binnen is huisstofmijt. Huisstofmijt is een erg onprettige bacterie. Het is een minuscuul diertje van 0,3mm groot dat voor allergie kan zorgen. De allergie kan voor rode plekken en irritaties zorgen. Dit komt bij ongeveer 10% van de bevolking voor. Fijn is het zeker niet en vooral kinderen kunnen er veel last van krijgen. Het is beter om dit te voorkomen dan te genezen. Zorg er daarom voor dat

Voorzorgsmaatregelen

Wil je nu voorkomen dat jou huis last krijgt van schimmelplekken of er huisstofmijt in de stoffen banken, dekbed en kleding gaat vestigen dan zijn er enkele dingen die je kan doen.

  • Goede wasdroger aanschaffen. Het drogen van de was binnen kan veel vocht in de lucht toevoegen. Zorg er daarom voor dat je de was in de wasdroger stopt als je buiten de was niet kunt drogen. Bekijk alles over een nieuwe droger kopen.
  • Goed ventilatiesysteem aanschaffen. Een goed geventileerd huis is belangrijk. Problemen zoals te veel vocht in de lucht worden hiermee voorkomen.
  • Was drogen in een aparte ruimte. Om te voorkomen dat de vochtige lucht zich verspreid door heel het huis is het mogelijk een aparte ruimte te hebben waar je de was droogt. Dit is bij veel mensen het was hok of de bijkeuken. Als deze ruimte een raam of deur heeft kan je deze het beste open zetten. Hierdoor kan de vochtige lucht naar buiten waardoor ook in deze ruimte geen nadelige gevolgen ontstaan.

Bron: Was Binnen Droger – Droger-Kopen.nl