Is mijn telefoon verzekerd onder mijn inboedelverzekering?

De telefoons van tegenwoordig worden steeds prijziger en luxer. Voor een gemiddelde smartphone  betaalt u tegenwoordig rond de 300 á 400 euro. Het is dus vrij prijzig om telkens als de telefoon valt, beschadigd raakt door omstandigheden of kwijtraakt door diefstal, een nieuwe aan te schaffen. Een iPhone reparatie is zeker niet goedkoop. Nu vragen veel mensen zich dit af: valt mijn smartphone onder de inboedelverzekering?

Welke verzekering?

Veel mensen hebben een inboedelverzekering, minder mensen hebben een allrisk verzekering omdat dit erg duur is en veel mensen dit niet voor hun telefoon over hebben. Zij denken vaak: dit gebeurt mij toch niet. Deze inboedelverzekering biedt dekking als de telefoon bijvoorbeeld beschadigd raakt door brand of gestolen wordt. Dit zijn problemen die echter niet alledaags voorkomen. De problemen die wel alledaags voorkomen zijn vallen, stoten of waterschade. Deze zijn echter niet verzekerd met de inboedelverzekering. Als men dit verzekerd wilt hebben moet men dan toch aan de allrisk verzekering gaan geloven en een hogere premie betalen.

Laat u informeren!

Veel mensen gaan er vanuit dat de alledaagse schade zoals vallen, stoten of waterschade juist wel onder de inboedelverzekering valt. Dit is ook vaak de reden dat mensen geen allrisk verzekering nemen, naast de reden dat deze soort verzekering erg kostbaar is. Dus de mensen die een dure smartphone hebben moeten zich eerst goed laten informeren voordat zij van het een en ander uit gaan. Voor je het weet heb je torenhoge kosten door enkel je telefoon te laten vallen.